Το ΠΕΑΚΙ πρότυπο ενεργειακής αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων


Img

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ υποδέχτηκε τα θετικά σχόλια εκ μέρους του υφυπουργού αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, κατά τη διάρκεια της 1ης Συνόδου όλων των διοικήσεων των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Το ΠΕΑΚΙ εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος, Χάρης Λαζάνης.

«Οι ενεργειακές αναβαθμίσεις είναι μείζον θέμα και αποτελούν ένα σημαντικό πυλώνα αναβάθμισης των υποδομών των ΕΑΚ. Μειώνεται κατακόρυφα το ενεργειακό κόστος και περιορίζεται σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Δυστυχώς η χώρα μας σε αυτόν τον τομέα είχε παρουσιάσει υστέρηση. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που, για πρώτη φορά επί των ημερών μας, επιτυγχάνουμε να υλοποιήσουμε έργα ενεργειακής αναβάθμισης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Μετά από πολλές προσπάθειες προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση στο ΠΕΑΚΙ. Είναι η πρώτη φορά που η ΓΓΑ διενεργεί τέτοιο διαγωνισμό και στοχεύουμε να αποτελέσει τον «οδηγό» και για άλλα τέτοια έργα σε όλη τη χώρα. Άμεσα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου και στόχος μας ρεαλιστικός είναι μέσα στο καλοκαίρι να έχουμε ανάδοχο και να ξεκινήσει το έργο», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης αποδίδοντας τα εύσημα στην Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα Επιτροπή Διοίκησης βρέθηκε μπροστά σε μεγάλες δυσκολίες αναφορικά με την συγκεκριμένη παρέμβαση, καθώς  ο φάκελος που είχε κατατεθεί προς έγκριση επέστρεψε τον περασμένο Σεπτέμβριο με πολλές αδυναμίες.

Οι μεθοδικές και ταυτόχρονα άμεσες ενέργειες της νέας Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ  για την ολοκλήρωσή του ήταν αυτές που φέρνουν τα Γιάννινα ως πρότυπο για τις άλλες περιοχές της Ελλάδας στη διενέργεια τέτοιων διαγωνισμών.

«Είναι ένα έργο με τεράστια περιβαλλοντική αλλά και οικονομική σημασία που ξεκίνησε από την προηγούμενη Διοίκηση αλλά ο φάκελος επεστράφη από τον ΔΕΔΔΗΕ τον περασμένο Σεπτέμβριο, και γι? αυτό ??τρέξαμε?? όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ξεπερνώντας αρκετά εμπόδια για να ολοκληρώσουμε τον φάκελο της πρότασής μας. Τα όσα ακούσαμε από το στόμα του κ. Αυγενάκη μας γεμίζουν με δύναμη προκειμένου να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε να αναβαθμίσουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη δικαιοδοσία μας. Τον ευχαριστώ θερμά γιατί είναι παρών σε κάθε δυσκολία που αντιμετωπίζουμε. Δεν επαναπαυόμαστε, είμαστε εδώ για να παρακολουθούμε την εξέλιξη αυτής της σπουδαίας παρέμβασης μέχρι να ολοκληρωθεί, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με ζήλο για την ανάπτυξη του αθλητισμού στον τόπο μας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ε.Δ., Παντελής Κολόκας