Το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης στο κολυμβητήριο του ΠΕΑΚΙ στη Λιμνοπούλα.


Img

Με τον πλέον εμφατικό τρόπο, οι εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ εντάσσονται όχι απλά στον εθνικό, αλλά στον ευρωπαϊκό χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων.

Η Διεθνής Ομοσπονδία CMAS αποφάσισε, μετά από σειρά συναντήσεων και ελέγχων που έγιναν, να φιλοξενήσουν τα Γιάννενα και το κλειστό κολυμβητήριο του ΠΕΑΚΙ στη Λιμνοπούλα, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών-Γυναικών που θα γίνει τον Ιούνιο του 2019.

Κλιμάκιο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ), μετά από απόφαση της CMAS στη Ρώμη, βρέθηκε στα Γιάννενα το προηγούμενο σαββατοκύριακο και έκανε αυτοψία στο ανανεωμένο κολυμβητήριο του ΠΕΑΚΙ.

Στη συνέχεια, έγινε κοινή σύσκεψη της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ και της αντιπροσωπείας της ΚΟΕ, όπου συζητήθηκαν οι αναγκαίες παρεμβάσεις που χρειάζονται για να φιλοξενήσει μια τόσο μεγάλη διοργάνωση, το κολυμβητήριο του ΠΕΑΚΙ. Οι απαιτήσεις της διοργάνωσης καλύπτονται από το ΠΕΑΚΙ και τις εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας, οι οποίες αναμένονται να ζήσουν σημαντικές στιγμές το 2019 φιλοξενώντας μέσα σε διάστημα λίγων μηνών το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τεχνικής κολύμβησης (ΟΠΕΝ) το Μάιο, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του ίδιου αθλήματος τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλάσιας.

Η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ ευχαριστεί την ΚΟΕ και την Παγκόσμια Ομοσπονδία CMAS για την επιλογή του ΠΕΑΚΙ αλλά και για την αναγνώριση των αλλαγών και βελτιώσεων που έχουν επιφέρει οι παρεμβάσεις στην υποδομή του κολυμβητηρίου.

Μέσα σε τρία χρόνια με σωστό σχεδιασμό και διαχείριση, οι δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις μπαίνουν στο επίκεντρο των αθλητικών εξελίξεων, καλύπτουν βασικές ανάγκες άθλησης της τοπικής κοινωνίας αλλά δείχνουν και το δρόμο για τον ουσιαστικό αθλητικό τουρισμό, μέσα από τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις που μπορεί πλέον να φιλοξενήσει η πόλη των Ιωαννίνων.

 

Η ΕΔ ΤΟΥ ΠΕΑΚΙ