Τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη


Img

Ο πρόεδρος Παντελής Κολόκας και τα μέλη της ΕΔ του ΠΕΑΚΙ συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

 Ο κ. Αυγενάκης, με σύνθημα «να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία», ενημέρωσε της διοίκησης ότι επεξεργάζεται ένα πακέτο δράσεων που αφορούν στις αθλητικές υποδομές, οι οποίες εποπτεύονται από τη ΓΓΑ, μόλις ο αγώνας ενάντια στον κορωνοϊό επιτρέψει την επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα. Επ' αυτών διεξήχθη ένας αναλυτικός διάλογος με προτάσεις και παρατηρήσεις, προκειμένου οι αθλητικές εγκαταστάσεις να αναβαθμιστούν περαιτέρω, προς όφελος της αθλητικής οικογένειας και να «ανοίξουν» περισσότερο στις τοπικές κοινωνίες.

 Ο κ. Κολόκας ενημέρωσε τον κ. Αυγενάκη για την πρωτοβουλία του ΠΕΑΚΙ να οργανώσει τη συμμετοχή της αθλητικής οικογένειας της πόλης στην αιμοδοσία που έγινε προ ημερών, στο πλαίσιο της διαδικτυακής καμπάνιας «Ζήσε Αθλητικά».

Στη συνέχεια, ο κ. Αυγενάκης, αναφέρθηκε αναλυτικά στις έγκαιρες προληπτικές ενέργειες, στις οποίες προέβη το υπουργείο (απολυμάνσεις εγκαταστάσεων, επιστολή σε Δήμους να πράξουν το ίδιο, πρόβλεψη για κεκλεισμένων των θυρών αγώνες, μέριμνα εξαίρεσης των προετοιμαζόμενων για τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τα μέτρα απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων προτού καν να το ζητήσει η ΔΟΕ) και ζήτησε την ίδια επαγρύπνηση και ταχύτατα αντανακλαστικά από όλους μόλις επιτραπεί η επανεκκίνηση των αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα.

Αναφορά έγινε και στη συμφωνία με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση για τα κοινωφελή προγράμματα του ΟΑΕΔ, μέσω των οποίων θα απορροφηθούν στα ΕΑΚ 249 εργαζόμενοι, διαφόρων ειδικοτήτων. Στο ΠΕΑΚ Ιωαννίνων αντιστοιχούν 13 εργαζόμενοι.

Ο κ. Κολόκας μετέφερε την ικανοποίηση για την ένταξη στα μέτρα στήριξης και για τις έγκαιρες πρωτοβουλίες αποτροπής της εξάπλωσης της πανδημίας και τόνισε, ότι η εγρήγορση, αλλά και οι παρεμβάσεις, με τη στήριξη της κυβέρνησης, συνεχίζονται.