Στο τελικό στάδιο οι εργασίες στο ταρτάν των «Ζωσιμάδων»


Img

Στο τελικό τους στάδιο βρίσκονται οι εργασίες αντικατάστασης του ταρτάν στίβου, στο ΕΣΙ «ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ».

Το πολύ μεγάλο έργο που αναβαθμίζει τις εγκαταστάσεις του στίβου στο εθνικό στάδιο της πόλης, μετά από τέσσερις ολόκληρες δεκαετίες, είναι μια δέσμευση που υλοποιείται σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, με την καθοριστική συμβολή της ΓΓΑ και της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ. Είναι ένα έργο που θα στηρίξει και θα πάει σε άλλο επίπεδο τον ερασιτεχνικό-σωματειακό  αθλητισμό της πόλης.

Ήδη, στο εθνικό στάδιο τους προηγούμενους μήνες έχουν ολοκληρωθεί πολλές παρεμβάσεις: Κλαδέματα - καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός  στην μικρή κερκίδα, ελαιοχρωματισμοί στην περίμετρο του ταρτάν, αντικατάσταση προβληματικών πάνελ στην κερκίδα κ.α.

Επίσης, έγινε η προμήθεια του αθλητικού υλικού και συνεχίζονται και προγραμματίζονται   απαραίτητες παρεμβάσεις  για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της εγκατάστασης.

Σε ό,τι αφορά το έργο του ταρτάν, τηρείται το αρχικό χρονοδιάγραμμα περαίωσης. Η σύμβαση προβλέπει περαίωσε σε 120 μέρες, με άδεια παράτασης, η οποία θα είναι μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου 2018. Η πρόοδος των εργασιών είναι άμεσα συναρτώμενη με τις αγωνιστικές προδιαγραφές που πρέπει να ικανοποιούνται για τη φιλοξενία μεγάλων αθλητικών συναντήσεων καθώς επίσης και με τις  καιρικές συνθήκες. Η επιμονή της ΕΔ του ΠΕΑΚΙ στην τήρηση των προδιαγραφών είναι επίμονη, ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις όταν θα ολοκληρωθεί το έργο.

Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά έργα στα Γιάννενα με προϋπολογισμό 664.453 ευρώ. Το γήπεδο των «Ζωσιμάδων» θα είναι έτοιμο να φιλοξενήσει εκατοντάδες Γιανιωτόπουλα που θέλουν να αθληθούν. Σε  συνδυασμό με την ανακατασκευή του ποδοσφαιρικού χλοοτάπητα, το ΕΣΙ «Ζωσιμάδες», θα μεταμορφωθεί από ένας παλιός και ταλαιπωρημένος αθλητικός χώρος, σε πόλο έλξης για μεγάλα αθλητικά γεγονότα και η ομάδα της πόλης μας, ο  ΠΑΣ Γιάννινα, θα αγωνίζεται σε έναν από τους καλύτερους αγωνιστικούς χώρους στην Ελλάδα.

Η ΕΔ του ΠΕΑΚΙ