Προχωράει το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης


Img

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις για το ΠΕΑΚΙ, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης στη 1η Σύνοδο όλων των διοικήσεων των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων στην Αθήνα, στον Άγιο Κοσμά. Το ΠΕΑΚΙ εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος, Χάρης Λαζάνης.
Όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης, προχωράει το έργο της αναβάθμισης στο ΠΕΑΚΙ, με στόχο το καλοκαίρι, να υπάρχει ανάδοχος και να ξεκινήσει το έργο:

 

«Οι ενεργειακές αναβαθμίσεις είναι μείζων θέμα και αποτελούν ένα σημαντικό πυλώνα αναβάθμισης των υποδομών των ΕΑΚ. Μειώνεται κατακόρυφα το ενεργειακό κόστος και περιορίζεται σημαντικά το ενεργειακό αποτύπωμα στο περιβάλλον.
Δυστυχώς η χώρα μας σε αυτόν τον τομέα είχε παρουσιάσει υστέρηση. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που, για πρώτη φορά επί των ημερών μας, επιτυγχάνουμε να υλοποιήσουμε έργα ενεργειακής αναβάθμισης για τις αθλητικές εγκαταστάσεις.
Μετά από πολλές προσπάθειες προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση στο ΠΕΑΚΙ. Είναι η πρώτη φορά που η ΓΓΑ διενεργεί τέτοιο διαγωνισμό και στοχεύουμε να αποτελέσει τον «οδηγό» και για άλλα τέτοια έργα σε όλη τη χώρα. Άμεσα θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου και στόχος μας ρεαλιστικός είναι μέσα στο καλοκαίρι να έχουμε ανάδοχο και να ξεκινήσει το έργο.
Επίσης, για πρώτη φορά στη ΓΓΑ, μπαίνουν σε διαβούλευση οι τεχνικές προδιαγραφές, γεγονός που μειώνει τους χρόνους εκτέλεσης των έργων και τους κινδύνους ενστάσεων.
Για τις ενεργειακές αναβαθμίσεις στο ΕΑΚ Θεσσαλονίκης (Ποσειδώνιο κολυμβητήριο, Κλειστό Γυμναστήριο Μίκρας, Κολυμβητήριο Νεάπολης) έχουν εγκριθεί οι μελέτες και υποβάλλονται για παρατηρήσεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία θα εκδώσει την πρόσκληση πριν το Πάσχα για την υποβολή προτάσεων για ένταξη στο ΕΣΠΑ.
Στο ΕΑΚ Κέρκυρας βρισκόμαστε στο στάδιο της επεξεργασίας για τη σύνταξη των απαραίτητων μελετών».

 

Όλη η ανακοίνωση της Γενικής Γραματείας Αθλητισμού, είναι εδώ