Επανεκκίνηση προπονήσεων για τα μέλη της προολυμπιακής ομάδας


Img

 

Στις προπονήσεις έπειτα από αρκετά μεγάλο διάστημα επέστρεψαν οι τέσσερις γιαννιώτες αθλητές που βρίσκονται στην προoλυμπιακή ομάδα της χώρας μας με τον πρόεδρο, Παντελή Κολόκα και το μέλος, Χάρη Λαζάνη, της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ να τους υποδέχονται χθες στο στάδιο «Ζωσιμάδες».

Ελέγχοντας την τήρηση των αυστηρών πρωτοκόλλων που έχει θεσπίσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και σε συνεργασία με το παράρτημα Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού η Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ εξασφάλισε τις απαραίτητες συνθήκες προκείμενου οι αθλητές μας να καλύψουν το χαμένο έδαφος των προπονήσεών τους εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι αθλητές αλλά και οι προπονητές τους ενημερώθηκαν για τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούν, τις αποστάσεις που πρέπει να έχουν καθώς και όλη τη διαδικασία που θα ακολουθούν από εδώ και στο εξής, ενώ τους έγινε θερμομέτρηση πριν την έναρξη της προπόνησής τους.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας, με αφορμή την επανεκκίνηση των προπονήσεων δήλωσε:

«Μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα βρισκόμαστε ξανά στους αθλητικούς χώρους ώστε οι αθλητές μας να επανέλθουν με πολύ προσεκτικά βήματα στους αγωνιστικούς ρυθμούς. Ελέγχουμε με ακρίβεια, τόσο κατά την είσοδο των αθλητών στον χώρο άθλησης όσο και στη διάρκεια της προπόνησής τους, την τήρηση των αυστηρών πρωτοκόλλων που έχει θεσπίσει η επιτροπή υγείας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του ΕΟΔΥ έτσι ώστε να μην έχουμε πισωγυρίσματα σε ότι αφορά την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού. Όλο το προηγούμενο διάστημα προετοιμαστήκαμε ώστε οι εγκαταστάσεις μας να είναι έτοιμες να υποδεχτούν ξανά αθλητές αλλά και κοινό. Δίνουμε βάρος στους εξωτερικούς χώρους μιας και αυτοί θα χρησιμοποιηθούν κυρίως από αθλητές αλλά και από τους συμπολίτες μας, την ίδια ώρα που έχουμε προχωρήσει σε αρκετές παρεμβάσεις και στις κλειστές μας εγκαταστάσεις».

Ο κ. Κολόκας ευχαρίστησε θερμά την αθλητική οικογένεια των Ιωαννίνων, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την προμήθεια υγειονομικού υλικού, τον Ερυθρό Σταυρό καθώς και όλοι την Επιτροπή Διοίκησης και τους εργαζόμενους του ΠΕΑΚΙ για την συνεργασία προκείμενου να επανέλθουμε σιγά σιγά όλοι στις αθλητικές μας δραστηριότητες με ασφάλεια.

Ο προπονητής του ΑΓΣΙ, Κωνσταντίνος Μπάτσος, μίλησε για αυτή τη νέα πραγματικότητα σε ότι αφορά τις προπονήσεις τονίζοντας τα εξής

«Γυρίζουμε ξανά στο στάδιο με λίγους αθλητές φυσικά. Χάθηκε αρκετός χρόνος από την προετοιμασία τους αλλά τώρα είμαστε εδώ για να επανέλθουν στους ρυθμούς τους. Ευχή όλων μας να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στον αθλητισμό για όλους. Οι συνθήκες είναι δύσκολες, καλούμαστε να προσαρμοστούμε αλλά θα τα καταφέρουμε».

Τέλος, ο γραμματέας του παραρτήματος Ιωαννίνων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δημήτρης Αλεξίου, αναφέρθηκε στη συνεργασία με το ΠΕΑΚΙ προκειμένου να ενισχύσει κι αυτός με τους εθελοντές του την προσπάθεια των αθλητών μας.