ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Img

Σύγχρονες έρευνες δείχνουν ότι το 95% των παιδιών ξεπερνά τον ενδεδειγμένο χρόνο χρήσης ηλεκτρονικών μέσων. Ελάχιστα είναι σήμερα τα παιδιά που δεν έχουν περάσει ώρες επί ωρών μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, σε κάποια άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή σε ένα κινητό τηλέφωνο, παίζοντας ένα από τα εκατοντάδες video games.

Ολοένα και περισσότερα μικρά παιδιά και έφηβοι επιλέγουν σήμερα να μένουν στο σπίτι, προκειμένου να παίξουν αυτά τα παιχνίδια στο διαδίκτυο. Και μπορεί να ονομάζονται παιχνίδια, δεν είναι, όμως, καθόλου αθώα, αφού σε πολλές περιπτώσεις προκαλούν εξάρτηση, εγείροντας ανησυχία σε γονείς, εκπαιδευτικούς, αλλά και τους ειδικούς ψυχικής υγείας.

Ένας τρόπος για να απομακρυνθούν τα παιδιά από τις οθόνες και να αποφύγουμε εθιστικές συμπεριφορές, είναι και η ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό, με οποιοδήποτε άθλημα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αθλητικός Σύλλογος Alpha sports, η Επιτροπή Διοίκησης του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ) και το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία» οργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Εξάρτηση από το διαδίκτυο και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Πρόληψη και αντιμετώπιση. Ο ρόλος του αθλητισμού».

Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς, προπονητές και εκπαιδευτικούς, και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Du Lac.

Ομιλητές θα είναι ο εκπαιδευτικός με μεταπτυχιακές σπουδές στη διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων, πρώην πρωταθλητής στίβου, Παντελής Κολόκας και ο καθηγητής Αγωγής Υγείας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Πρόληψης «Σχεδία» Βασίλειος Κούτρας.

Είσοδος ελεύθερη.