Διήμερο εθελοντικής αιμοδοσίας από το ΠΕΑΚΙ


Img

Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, έχει προγραμματίσει για το διήμερο Παρασκευή 23 και Σάββατο 24 Απριλίου, εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο κλειστό γυμναστήριο της Λιμνοπούλας την Παρασκευή 23 Απριλίου από τις 12  το μεσημέρι μέχρι τις 6 το απόγευμα και το Σάββατο 24 Απριλίου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.

Στην πρωτοβουλία αυτή αναφέρθηκαν σήμερα με δηλώσεις τους ο πρόεδρος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας και η προϊσταμένη του Τμήματος Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, Ελευθερία Ζερβού.

Η κ. Ζερβού, αφού τόνισε τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν για αίμα, καθώς η πανδημία έχει μειώσει τις αιμοδοτήσεις, συνεχάρη την επιτροπή διοίκησης του ΠΕΑΚΙ για την πρωτοβουλία, προσκαλώντας όσους μπορούν να προσέλθουν για να αιμοδοτήσουν.

Από την πλευρά του, ο κ. Κολόκας τόνισε πως στο πλαίσιο της εθελοντικής αιμοδοσίας και με στόχο τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων μονάδων αίματος, η Επιτροπή Διοίκησης απευθύνει έκκληση, εκτός από τους πολίτες, και προς όλα τα Σωματεία, ώστε να συμβάλουν τα μέγιστα στην προσπάθεια αυτή.

Παράλληλα τόνισε ότι η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ και ο χώρος στάθμευσης στην είσοδο 1 θα είναι ανοιχτός, προς διευκόλυνση των αιμοδοτών.