ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΑΚΙ


Img

Την πρότασή της για την κατανομή της επιπλέον χρηματοδότησης του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων, για το 2024, ετοιμάζει και θα καταθέσει άμεσα προς τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, κ. Γιάννη Βρούτση, η Επιτροπή Διοίκησης.

Στόχος της πρότασης που θα κατατεθεί είναι να συνδεθούν οι επιπλέον πόροι του ΠΕΑΚΙ, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα αφορούν έργα αποκατάστασης και βελτίωσης των αθλητικών υποδομών. Παράλληλα η πρόταση προς το υπουργείο θα περιλαμβάνει τεκμηριωμένη αξιολόγηση των παρεμβάσεων για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των επιπλέον πόρων προς όφελος του τοπικού αθλητισμού.

Όπως έγινε ήδη γνωστό από το υπουργείο, οι προσπάθειες που έγιναν για αύξηση του προϋπολογισμού των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων της χώρας, απέδωσαν καρπούς με τη θετική ανταπόκριση του σχετικού αιτήματος από την Κυβέρνηση.

Έτσι, για το 2023 εξασφαλίστηκε για όλα τα Εθνικά Αθλητική Κέντρα, έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 12.837.250 ευρώ, αλλά και μια γενναία αύξηση του προϋπολογισμού της τακτικής επιχορήγησης των ΕΑΚ για το 2024, με το ποσό των 11.000.000 ευρώ.

Για το ΠΕΑΚ Ιωαννίνων προβλέπεται από το υπουργείο Αθλητισμού, για το 2024, αύξηση ύψους 570.000 ευρώ, δηλαδή αύξηση της τάξης του 81,43%.

Τα μέλη της Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ και ο πρόεδρος, Παναγιώτης Δαβής, εκφράζουν την ικανοποίησή τους, αλλά και τις ευχαριστίες τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, κ. Βρούτση, και δεσμεύονται πως το αμέσως επόμενο διάστημα η τεκμηριωμένη και αξιολογημένη πρόταση της Ε.Δ. θα κατατεθεί προς το υπουργείο, για να αξιοποιηθούν στο έπακρο και με τον καλύτερο τρόπο οι επιπλέον πόροι.